Ontdek de eerste Surinaamse woordjes met behulp van kaartspellen

Surinaams leren met Pikin Fu Gado

Bij Pikin Fu Gado geloven we in de kracht van de authentieke Surinaamse taal als verbindende factor tussen generaties. Het taboe om Surinaams te spreken moet doorbroken worden. Onze unieke spelletjes, ontworpen om kinderen op een speelse manier de Surinaamse taal (ook bekend als Sranan of Sranantongo) bij te brengen, zijn meer dan alleen leerhulpmiddelen. Ontdek de kracht van spelenderwijs leren en leg een stevige basis voor de Surinaamse taal.

De voordelen van Surinaams leren

Waarom zou je Sranantongo, oftewel Surinaams willen leren? Het leren van deze taal verbindt je niet alleen met een rijke en diverse cultuur, maar bevordert ook de cognitieve ontwikkeling, verbetert het sociaal begrip en versterkt familiebanden. Sranantongo is meer dan alleen een taal; het is een onderdeel van een cultuur dat je helpt om te communiceren met oudere generaties en deel te nemen aan een gedeelde geschiedenis. Laten we samen de authentieke Surinaamse cultuur voortzetten. Enkele voordelen van de taal leren zijn:

Surinaams leren

Interactief Surinaams leren met onze unieke kaartspellen

Hoe de kaartspellen werken

Pikin Fu Gado heeft unieke kaartspellen ontwikkeld die specifiek zijn ontworpen om het leren van Sranantongo zowel educatief als leuk te maken. Elke kaart is ontworpen met een heldere en kleurrijk ontwerp dat een woord in het Sranantongo toont, samen met een bijpassende afbeelding. Dit stimuleert het visuele leren en helpt om de taal op een natuurlijke en intuïtieve manier te begrijpen.

 

Ook het Surinaamse kwartetspel mag niet ontbreken. Surinaams leren met behulp van kwartet, klinkt leuk toch?

Waarom Surinaams leren met flashcards?

Flashcards worden algemeen erkend als een efficiënte leermethode, omdat met flashcards een actieve herinnering en geheugentraining gestimuleerd wordt. Onze flashcards zijn bijzonder effectief voor het leren van een nieuwe taal. De kaartjes stimuleren visueel leren en daardoor wordt de woordenschat snel verbeterd.

Verbinden met de Surinaamse cultuur

Taal als brug naar culturele (h)erkenning

Door onze kinderen Sranantongo te leren, openen we een deur voor hen om de rijke cultuur, de sprankelende verhalen en de warme gemeenschap van Suriname te verkennen. Het is niet alleen een middel om te communiceren, maar ook een manier om de traditionele verhalen, liedjes en wijsheden die van generatie op generatie zijn doorgegeven, te leren begrijpen en levend te houden.

Het dagelijks leven in het surinaams?

De flashcards zijn niet alleen een leuke manier om Surinaams te leren, maar ook een effectieve leermethode. Gebruik de flashcards om dagelijkse activiteiten, zoals koken, eten, spelen en slapen, te combineren met het leren van de taal. Zo kunnen kinderen op een leuke en interactieve manier Sranantongo leren. Maak van alledaagse momenten, leuke leermomenten. Dit zal de Surinaamse taalontwikkeling sneller stimuleren.

Hoe begin je met Surinaams leren?

De kaartspellen van Pikin Fu Gado zijn ideaal om te beginnen met het leren van de vreemde taal Sranantongo. Kinderen nemen namelijk op jonge leeftijd gemakkelijk een nieuwe taal op. Op een speelse manier kunnen ze zo de eerste Surinaamse woordjes leren en gebruiken.

Hoe anderen Surinaams leren met Pikin Fu Gado

Benieuwd naar hoe anderen de flashcards en spelletjes van Pikin Fu Gado gebruiken om de basis van de Surinaamse taal te leren? Bekijk hier enkele reviews:

Anoniem
Geverifieerde eigenaarGeverifieerde eigenaar
5/5
2 maanden geleden
Vicky R.
Geverifieerde eigenaarGeverifieerde eigenaar
5/5

Echt een leuke kaartenset, toch nog genoeg woorden die ik nog niet kende!

De levering was super snel, volgende dag al in huis en daar hou ik van.

2 maanden geleden
Vicky R.
Geverifieerde eigenaarGeverifieerde eigenaar
5/5

Heel leuk!
De levering was super snel, volgende dag al in huis en daar hou ik van.

2 maanden geleden

Start vandaag nog met de eerste Surinaamse woordjes leren

Ontdek het plezier van Pikin Fu Gado en gun jezelf of anderen de mogelijkheid om de authentieke Surinaamse taal te leren.

Veelgestelde vragen

Bij de kwartetspellen wordt een korte uitleg meegeleverd, waardoor je precies weet hoe je het spel het beste kunt spelen. 

De flashcards zijn zo ontworpen dat er gespeeld kan worden zonder verdere uitleg. Het spel kan op twee manieren worden gespeeld. De eerste mogelijkheid is om het woord te bedekken en aan de hand van de afbeelding het woord in het Surinaams te benoemen. Een tweede mogelijkheid is om de afbeelding te bedekken en aan de hand van het woord de vertaling naar het Nederlands te maken.

De kaartspellen van Pikin Fu Gado zijn speciaal ontworpen om kinderen Surinaams te leren. De moeilijkheidsgraad is niet zo hoog, iedereen kan het leren!

Onze kaartspellen zijn te koop via onze webshop. Klik hier om ons complete aanbod van spelletjes te zien. Je kunt de kaartspellen ook in de winkel kopen. Klik hier om de verkooppunten van Pikin Fu Gado te vinden.

Momenteel is ook mogelijk om Papiaments te leren met de spelkaarten van Pikin Fu Gado. Ontdek ons assortiment voor zowel Papiamentu-, als Surinaamse taalspelletjes in de shop.

Join the family + 10% korting

Door je aan te melden, ontvang je eenmalig 10% korting en ben je als eerste op de hoogte van nieuwe acties, educatieve spellen en alle ontwikkelingen.

Vergeet jouw 10% korting niet

Door je aan te melden, ontvang je eenmalig 10% korting en ben je als eerste op de hoogte van nieuwe acties, educatieve spellen en alle ontwikkelingen.

Wat onze klanten zeggen
115 beoordelingen