...

Mededeling: Tussen 16 februari en 11 maart worden er geen bestellingen verzonden. Het plaatsen van een bestelling is wel mogelijk. Bestellingen worden vanaf 12 maart verzonden.

Leer een prachtige taal op een speelse manier

Papiaments leren met Pikin Fu Gado

Met behulp van uniek ontworpen flashcards willen we een liefde voor taal en cultuur zaaien in de ontwikkeling van onze kinderen. Wij geloven dat het leren van de eerste woordjes Papiaments op een speelse manier een stuk effectiever is dan een langdurige cursus. Papiaments, de melodieuze taal die de ABC-eilanden – Aruba, Bonaire en Curaçao – met elkaar verbindt, is niet alleen een middel tot communicatie, maar ook een schitterende uitdrukking van cultuur en gemeenschap. 

 

Handig om te weten is dat Papiaments is opgedeeld in twee spellingsvarianten: Papiamentu en Papiamento. Papiamentu wordt gesproken op Curaçao en Bonaire, Papiamento wordt gesproken op Aruba. Onze Papiamentse spelletjes zijn gebaseerd op de spreek- en schrijfwijze van Curaçao en Bonaire: Papiamentu.

Voordelen van Papiaments leren

Het Papiaments is een prachtige taal die elementen uit het Spaans, Portugees, Nederlands, en zelfs Afrikaanse talen combineert tot een unieke taal. Het leren van Papiaments opent deuren naar een rijke, warme en gastvrije gemeenschap en helpt zowel kinderen als volwassenen om meer te leren over de boeiende geschiedenis en cultuur van de ABC-eilanden. Enkele voordelen van de taal leren zijn:

Papiaments leren

Spelenderwijs Papiaments leren met flashcards

Hoe de flashcards van Pikin Fu Gado werken

Onze flashcards zijn zorgvuldig ontworpen met levendige kleuren, aantrekkelijke afbeeldingen en duidelijke tekst om een boeiende leerervaring te creëren in de vorm van een spel. Elk kaartje presenteert een woord in het Papiamentu en een bijbehorende illustratie, wat bijdraagt aan het leren van de eerste woordjes in het Papiamentu. Een effectieve, interactieve en vooral leuke manier van leren.

De kracht van visueel Papiaments leren

Visualisatie is een krachtig hulpmiddel bij het leren van een nieuwe taal. Onze flashcards bieden visuele ondersteuning die helpt bij het beter onthouden van woorden en het effectiever leren van de taal. Kinderen associëren beelden met woorden, waardoor het leerproces zowel leuk als effectief wordt.

Papiamentu toepassen in het dagelijks leven

Of je nu samen kookt, speelt of de natuur verkent, onze flashcards kunnen eenvoudig geïntegreerd worden in alledaagse activiteiten. Op deze manier wordt het leren van de eerste woordjes in het Papiamentu nog leuker en praktischer. Praat over het ‘webu’ die je aan het bakken bent of de ‘barbulètè’ die je tijdens een wandeling tegenkomt. Op deze manier maak je de flashcards nog interactiever doordat je alledaagse woordjes leert en deze overal herkent of tegenkomt. 

Door jouw kind Papiamentu te leren, versterk je de band tussen het kind en de familieleden die de taal spreken. Op deze manier worden tradities levend gehouden en zorgt ervoor dat kinderen dit ook kunnen waarderen. Het biedt een prachtige manier om de taal van generatie op generatie door te blijven geven. Het leren van Papiamentu is dus een waardevolle investering.

Hoe begin je met Papiaments leren?

De kaartspellen van Pikin Fu Gado zijn ideaal om te beginnen met het leren van de vreemde taal Papiamentu. Kinderen nemen namelijk op jonge leeftijd gemakkelijk een nieuwe taal op. Op een speelse manier kunnen ze zo de eerste Papiamentse woordjes leren en gebruiken. 

Hoe anderen Papiaments leren met Pikin Fu Gado

Benieuwd naar hoe anderen gebruik maken van de speelkaarten om de eerste woordjes in het Papiamentu te leren? Bekijk hier enkele reviews:

Anoniem
Geverifieerde eigenaarGeverifieerde eigenaar
5/5

Om van te genieten.

1 week geleden
Graciella
Geverifieerde eigenaarGeverifieerde eigenaar
5/5

Leuk voor de kinderen en volwassenen..!

2 weken geleden
Ragnhild
Geverifieerde eigenaarGeverifieerde eigenaar
4/5

Geweldig. Waarom geen 5 sterren omdat er altijd iemand die bv Papiaments spreekt erbij moet zijn ivm uitspraak.

2 weken geleden

Start vandaag nog met de eerste woordjes leren

Ontdek het plezier van Pikin Fu Gado en ervaar de mogelijkheid om op een speelse manier Papiamentu te leren.

Veelgestelde vragen

Bij de kwartetspellen wordt een korte uitleg meegeleverd, waardoor je precies weet hoe je het spel het beste kunt spelen. 

De flashcards zijn zo ontworpen dat er gespeeld kan worden zonder verdere uitleg. Het spel kan op twee manieren worden gespeeld. De eerste mogelijkheid is om het woord te bedekken en aan de hand van de afbeelding het woord in het Papiamentu te benoemen. Een tweede mogelijkheid is om de afbeelding te bedekken en aan de hand van het woord de vertaling naar het Nederlands te maken.

De kaartspellen van Pikin Fu Gado zijn speciaal ontworpen om kinderen Papiamentu te leren. De moeilijkheidsgraad is niet zo hoog, iedereen kan het leren!

Onze kaartspellen zijn te koop via onze webshop. Klik hier om ons complete aanbod van spelletjes te zien. Je kunt de kaartspellen ook in de winkel kopen. Klik hier om de verkooppunten van Pikin Fu Gado te vinden.

Momenteel is ook mogelijk om Surinaams te leren met de spelkaarten van Pikin Fu Gado. Ontdek ons assortiment voor zowel Papiamentu-, als Surinaamse taalspelletjes in de shop.

Join the family + 10% korting

Door je aan te melden, ontvang je eenmalig 10% korting en ben je als eerste op de hoogte van nieuwe acties, educatieve spellen en alle ontwikkelingen.

Vergeet jouw 10% korting niet

Door je aan te melden, ontvang je eenmalig 10% korting en ben je als eerste op de hoogte van nieuwe acties, educatieve spellen en alle ontwikkelingen.

Wat onze klanten zeggen
168 beoordelingen