Mededeling: Tussen 16 februari en 11 maart worden er geen bestellingen verzonden. Het plaatsen van een bestelling is wel mogelijk. Bestellingen worden vanaf 12 maart verzonden.

Spelenderwijs Sranan & Papiamentu leren met unieke spelletjes

Dit zijn de meest populaire Surinaamse spelletjes

Hoe beginnen jij, jouw kinderen of jouw familie aan de Surinaamse taalontwikkeling? Ontdek hoe je met onze meest populaire Surinaamse spelletjes de basis van Sranan kan leren.

Ontdek ook onze populaire Papiamentu spelletjes

Papiamentu is de taal van de eilanden Curaçao en Bonaire. Ontdek hoe je de eerste woordjes in het Papiamentu kan leren op een speelse manier.

Papiamentu leren

De magie van spelenderwijs leren

Kinderen hebben een uitstekend vermogen om nieuwe talen te leren, vooral wanneer leren als een leuk spel wordt ervaren. Bij Pikin Fu Gado wordt elk Papiaments en Surinaams spel zorgvuldig samengesteld om op een speelse manier de nieuwsgierigheid en enthousiasme voor het leren van een nieuwe taal te stimuleren. De magie van het spelenderwijs leren is dat kinderen onbewust nieuwe woorden en zinnen leren, zonder dat zij beseffen dat ze specifiek aan het leren zijn.

Terwijl kinderen genieten van de Papiamentse en Surinaamse spelletjes die ze kunnen spelen, worden ze ondergedompeld in het leren van Sranan en Papiamentu, waarbij ze op een ontspannen en natuurlijke manier nieuwe woorden opdoen.

 

Spelenderwijs een nieuwe taal leren is natuurlijk ook mogelijk voor volwassenen!

Een unieke eerste ervaring met prachtige talen

Onze Papiamentse en Surinaamse spelletjes zijn niet enkel een bron van amusement, maar ook een uniek middel om de prachtige talen van Suriname, Curaçao en Bonaire te verkennen. Elk spel brengt veel voorkomende en belangrijke woorden in het Sranan en/of Papiamentu met zich mee. Zo leer je gemakkelijk en snel de eerste belangrijke woorden van een nieuwe taal. Duik in onze Papiamentse en Surinaamse spelletjes en ontdek de basiswoorden van deze prachtige talen.

Vele anderen gingen je al voor😀

Benieuwd naar wat anderen van onze Papiamentse en Surinaamse spelletjes vinden? Ontdek hier enkele reviews van tevreden klanten.

Eunice S.
Geverifieerde eigenaarGeverifieerde eigenaar
5/5
1 week geleden
Eunice S.
Geverifieerde eigenaarGeverifieerde eigenaar
5/5
1 week geleden
Anne
Geverifieerde eigenaarGeverifieerde eigenaar
5/5

Het kado viel in de smaak bij mijn 5 jarige neefje. We namen een kijkje in het kaartspel en toen we bij het plaatje van de voet terecht kwamen zei hij: ik heb dezelfde kleur voet. Alleen dit al, de herkenning doet mij goed. We hebben de woordjes met z’n 3en even doorgenomen, met m’n 2 jarige nichtje er ook bij. Ik noemde ze op, hun zeiden het na. Ze moesten gieren om de woordjes. Ik ben ervan overtuigd dat ze veel (leer) plezier zullen beleven aan de kaarten. Zelf vind ik de speelse plaatjes erg leuk afgebeeld.
Ik ben benieuwd hoelang de verpakking waar de kaarten in zitten meegaat. Zelf zou ik een stevigere hard kartonnen/papieren doosje gewenst hebben. Als de prijs van het kaartspel dan omhoog dient te gaan voor een stevigere kwaliteit doos, dan snap ik de keuze die gemaakt is voor het huidige doosje.

2 weken geleden

Partners waarmee wij samenwerken

Wat onze Papiamentse en Surinaamse spelletjes uniek maakt

Taalspelletjes met behulp van flashcards zijn op zich niet heel uniek. Er zijn al veel soorten taalspelletjes die met behulp van flashcards het leren van een nieuwe taal mogelijk maken. Echter, is een taalspel met flashcards voor het leren van de Surinaamse taal en/of Papiamentu heel uniek. Wij zijn namelijk het enige merk dat dit aanbiedt. Ontdek ons assortiment en ervaar zelf de effectiviteit van spelenderwijs leren!

Tevreden klanten
0 +
Verkooppunten
0
Talen
0
Edities
0

Over Pikin Fu Gado

Pikin Fu Gado

Oprichter en trotse moeder: Amparo van Tholl

Over Pikin Fu Gado

Mijn naam is Amparo van Tholl. Ik ben moeder van een lieve dochter en hecht veel waarde aan de Surinaamse taal en cultuur. Mijn dochter en ik zijn dol op het spelen van educatieve spelletjes. Het overbrengen van de Surinaamse taal op een speelse manier was eigenlijk vanzelfsprekend… dacht ik.

Ik liep er tegenaan dat er tal van spelletjes waren om een vreemde taal te leren maar niet voor het leren van de Surinaamse taal. Hier moest verandering in komen. Zo gezegd, zo gedaan. In eerste instantie begon ik spelletjes te ontwikkelen voor mijn dochter, maar kwam er al gauw achter dat ook bij andere ouders de behoefte groot was. In 2020 is Pikin Fu Gado tot stand gekomen en ontwikkelt sindsdien educatieve spelletjes voor kinderen met (groot)ouders van Surinaamse en Antilliaanse afkomst.

Bij Pikin Fu Gado geloven we in de kracht van spelletjes als de eerste stap naar het leren van nieuwe talen. Authentieke talen uit Suriname, Curaçao en Bonaire – Sranan en Papiamentu – moeten ook in Nederland in stand gehouden worden. Bij Pikin Fu Gado bieden we unieke taalspelletjes waarmee kinderen en volwassenen op een leuke, speelse en boeiende manier de basis van deze prachtige talen kunnen leren. Pikin Fu Gado is opgericht om van de Papiamentse en Surinaamse taalontwikkeling een avontuurlijke ontwikkeling te maken.

Join the family + 10% korting

Door je aan te melden, ontvang je eenmalig 10% korting en ben je als eerste op de hoogte van nieuwe acties, educatieve spellen en alle ontwikkelingen.

Vergeet jouw 10% korting niet

Door je aan te melden, ontvang je eenmalig 10% korting en ben je als eerste op de hoogte van nieuwe acties, educatieve spellen en alle ontwikkelingen.

Wat onze klanten zeggen
217 beoordelingen